Točeni sladoled

ILAGO D.O.O. generalni distributer smese za soft sladoleda I milkshake-a.

2013 godine smo prvi put se pojavili na domacem I inostranom trzistu sa smesom za soft sladoled I milkshake I postigli zavidne rezultate o cemu govore stotine krajnjih kupaca I prodavaca soft sladoleda.

Najveci uspeh je u tome sto smo dosli do sirovine za soft sladoled koja je veoma isplativa,priprema se hladnim postupkom samo sa vodom a dodavanjem vece kolicine vode ista smesa se koristi za milkshake-a.

Dokazali smo zajedno sa nasim partnerima iz bioproteina da domaci proizvod moze da bude povoljniji I kvalitetniji od uvoznih proizvoda.

 

Fabrika proteina i ulja "Bioprotein”

 

Fabrika proteina i ulja "Bioprotein” AD osnovana je 1964. godine. Posluje sama posle izdvajanja iz firme "Uljarice" Beograd.2003 godine nakon privatizacije preduzeće je registrovano kao akcionarsko društvo I od tada je većinski vlasnik "Bankom" Beograd. Delatnost "Bioprotein”-a je prerada soje od koje se dobijaju proizvodi bogati proteinima koji se koriste ljudsku ishranu - sojina brašna (malomasna ili punomasna, umereno ili potpuno tostovana brašna, kao i enzimatski aktivno sojino brašno i lom zrna soje) a za ishranu životinja - sojina pogača (malomasni sojin griz) i punomasni sojin griz, kvasno proteinsko hranivo, mlečne zamene za ishranu životinja i koncentrati biljnih proteina.Pproizvodi se i sojino ulje koje se koristi kako u ljudskoj tako i u zivotinjskoj. Osim osnovne delatnosti, "Bioprotein” vrši skladištenje uljarskih kultura i raznih vrsta žitarica u skladišnim kapacitetima kao sto su siloi, podni magacini i cisterei za ulje. U sklopu nasih silosa nalaze se sušare u kojima se proces sušenja vrši indirektnom vodenom parom koja dolazi direktnim iz Termoelektrane "Nikola Tesla” u Obrenovcu. U 2004. godini je otvoren novi pogon u Bioprotein-u, u kojem se proizvodi "Ekolak” – zamena za mleko u prahu za mlade životinje – jedini proizvod te vrste I karakteristika na Balkanu! Tokom 2008.god izvršena su ulaganja u fabriku za proizvodnju proteinskih koncetrata, u pogon za proizvodnju premiksa, u magacinska odelenja, u opremu za fabriku stočne hrane i pogon za proizvodnju hrane životinje. Od 2011 godine aktivno se bavimo razvojem sirovina za sladoled I zamena za mleko koje se koristi u ljudskoj ishrani.

Nase sirovine za toceni sladoled po svim karakteristikama zadovoljavaju najvise standard u oblastiljudske ishrane I ispravnosti namirnica. U proizvodnji imamo dva ukusa smese za soft sladoled a to su VANILA I COKOLADA po nasim recepturama sa nasom sirovinom za soft sladoled dobijate kremast sladoled sa blagim ukusom vanile a smesa za cokoladu je pravljena sa prirodnim visokokoncetrovanim kakao-om.

Sa 1kg smese za sladoled dobijamo izmedju 40 I 50 stogramskih sladoleda u zavisnosti od masine za soft sladoled. Nas BIOSOFT proizvod je najpovoljniji na nasem trzistu usvakom pogledu,ako ga poredimo pokilogramu smese ili pokrajnjoj ceni jednog proizvedenog sladoleda

 

SOFT sladoled-BIOSOFT smeša za proizvodnju svih vrsta sladoleda

 

Sastav: Šećer, hidrogenizovana biljna mast,surutka u prahu, mleko u prahu, maltodekstrin, modifikovani skrob, glukozni sirup, emulgatori: E-472a, E-471, protein mleka, ugušćivači: guar guma E-412, karboksi metil celuloza E-466, brašno od rogača E-410, ksantan E-415, guar E-417, aroma mleka. 
Pakovanje: 2 kg
Rok upotrebe: 12 meseci
Način pripreme: Topli ili hladni postupak. Pogodan za zanatsku proizvodnju sladoleda pasterizacijom i hladnim postupkm, proizvodnju točenog sladoleda I milkschake-a.

 

Hemijski sastav Vlaga Proteini Masti Pepeo Laktoza
Soft sladoled max 4% min 6% min 8% max 6% min 15%

 

Skladištenje: Na suvom, prohladnom, provetrenom i mračnom mestu
Proizvodi se po proizvođačkoj specifikaciji i u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane (Službeni glasnik RS 41/2009) i Pravilnikom o kvalitetu proizvoda od mleka i starter kultura Služb. glasnik RS 33/2010. 
Proizvodni pogon: Fabrika ulja i proteina Bioprotein AD Obrenovac, Nemanjina bb

Linkovi