Točeni sladoled

Točeni sladoled je vrsta sladoleda koja je mekša od klasičnog sladoleda a nastala je kao rezultat ubrizgavanja vazduha u smešu tokom zamrzavanja.Vazduh koji se ubacuje tokom zamrzavanja zove se overrun I obično se ubacuje od 0%-60% od čega i zavisi finalan proizvod. Razlika je sledećem: sa manje procenta ubrizganog vazduha dobija se tekstura lošijeg kvaliteta i često žučkaste boje, a sa više procenta ubrizganog vazduha smeša koja je meksa,kvalitetnija i čistije boje. Sve naše mašine CARPIGIANI I TAYLOR spadaju u visoko isplative mašine pošto ubrizgavaju u smešu vazduh i do 55 % u kombinaciji sa smešom za točeni sladoled BIOSOFT zagarantovano dobijate pravi ukus i teksturu soft sladoleda.

Takodje,točeni sladoled sadrži manje mlečne masti 3-6% za razliku od regularnog sladoleda koji sadrži 10-18% mlečne masti.Samim tim,zdraviji je proizvod!Razlika izmedju točenog sladoleda i klasičnog je što se točeni proizvodi na temperaturi od minus 4c. a klasicni na temperaturi od minus 15c.Svi sladoledi i točeni i klasični moraju da se zamrzavaju brzo kako bi se izbegla kristalizacija u finalnom proizvodu.

Točeni sladoled je nastao slučajno.Ne dozvolite da vaša biznis ideja bude slučajna vec uplovite u posao koji će mnogima doneti zadovoljstvo a vama veliki profit.

Tridesetih godina proslog veka,na dan nacionalog praznika u Americi, tom Carvel je krenuo sa svojim kamionet sa sladoledom na izletiste kako bi prodavao sladoled .Očekivao je veliki broj ljudi ,dan je bio suncan i lep ali je on doziveo peh. Guma na kamionetu je pukla i on je bio prinudjen da zaustavi kamionet na odredjenom mestu i da počne da prodaje sladoled koji je već poceo da se topi. Za dva dana je prodao celu zalihu koju je poneo sa sobom i zaključio dve bitne stvari: fiksna lokacija + soft sladoled jednako odličan biznis ideja. Dve godine kasnije napravio je svoju kompaniju i ušao u istoriju. Ne čekajte slučajnost i vi mozete da postanete uspešni!

Linkovi